Wyzwaniem dla załogi jest zapewnienie firmie pozycji lidera na rynku krajowym w sektorze konfekcjonowanych produktów zbożowych. Dużą rolę w odniesieniu sukcesu ma staranny dobór surowca, który poddawany jest rygorystycznej ocenie pod względem jakości.
Stwierdzono naukowo, że produkty zbożowe ,czym mniej przetworzone tym bogatsze są w składniki odżywcze. Z tego też względu produkty oferowane przez Z.P.H.”POL”są doskonałym źródłem węglowodanów w postaci skrobi, błonnika, witamin z grupy „B”,rutyny i magnezu.
Nasze produkty są na tyle popularne, że znaleźć je możecie zarówno w małym, osiedlowym sklepiku, jak i wielkim hipermarkecie.
Zapraszamy do współpracy!
DLACZEGO KASZE SĄ ZDROWE?
Kasze królowały na polskich stołach do 1683r. dopóty, dopóki to Jan III Sobieski nie powrócił z odsieczy wiedeńskiej, przywożąc ze sobą ziemniaka.
Ziemniak przez kilka lat traktowany był jako roślina ozdobna, dopiero po pewnym czasie zaczął być uprawiany na masową skalę. Wyparł wtedy z jadłospisu
kasze i już w XIX wieku stał się podstawą pożywienia Polaków.
A szkoda, bo kasza, ze względu na swoje wartości odżywcze i właściwości oczyszczające zasługuje na wyższe miejsce w naszym menu.
Ze zdrowotnych właściwości kasz na pierwszym miejscu stawia się lekkostrawność. Ugotowane na sypko, bez dodatku tłuszczu, nie podrażniają i nie obciążają żołądka,
a rozgotowane są bazą do przyrządzania kleików. Najcenniejszym składnikiem tego pożywienia jest błonnik. Zapewnia on prawidłową pracę układu pokarmowego, poprawia perystaltykę jelit, działa jak naturalny środek przeczyszczający.
Spożywanie kasz w dużej ilości zapobiega tworzeniu się polipów w jelicie grubym, a co za tym idzie zmniejsza ryzyko powstawania nowotworów tego narządu. Szczególnie polecane są osobom cierpiącym na zaparcia.
Kasze powinni również polubić i wprowadzić do swojego jadłospisu nadciśnieniowcy, ponieważ mają one dużo potasu obniżającego nadciśnienie, a mało sodu, który ciśnienie podwyższa. Są cenne dla osób mających skłonności do anemii oraz diabetyków.